Nieuws

Vacature centraal achterin: in veel opzichten is hij Timber, maar dan sneller

Vacature centraal achterin: "in veel opzichten is hij Timber, maar dan sneller"

07-07-2023 21:53

Het vertrek van Jurien Timber naar Arsenal is zo goed als zeker. Dit betekent dat Ajax op zoek moet naar een vervanger. In de nieuwste aflevering van Done Deal de podcast bespreken de redacteuren van VoetbalPrimeur twee mogelijke vervangers en lichten ze toe waarom de keuzes van technisch directeur Sven Mislintat helemaal niet zo gek zijn.

Eerder meldde 1908 dat Ajax interesse zou hebben in de oud-Feyenoorder Jeremiah St. Juste. Redacteur Dennie van Laar merkte op dat deze bewering nogal wat commotie veroorzaakte. "Wij hebben dit besproken en ontvingen nogal wat kritiek. Mensen vroegen zich af: waar slaat dit op en waarom zou deze gozer ooit naar Ajax komen." Toch ziet Van Laar St. Juste als een logische keuze. "Hij past in het profiel. In feite lijkt hij in veel opzichten op Jurrien Timber. Maar dan nog iets sneller en een beetje ouder. Ik vind het daarom geen vreemde keuze."

Naast St. Juste zouden de Amsterdammers ook Martin Vitík van Sparta Praag in beeld hebben. Dit vindt Van Laar ook geen gekke keuze van Mislintat. "Ik heb zelden gezien dat een speler zo ijzersterk is. Hij heeft zoveel pit en is zo'n ijzervreter. Ook heeft hij zoveel drive naar voren, als centrale verdediger." In de aflevering wordt de Tsjech vergeleken met een jonge Matthijs de Ligt. "Hij dribbelt veel. Hij trekt vaak in zijn eentje de linies over. Dat is iets wat Timber misschien ook wel een beetje heeft. Alleen Vitík is 190+ en kan heel aardig voetballen."

Van Laar laat weten dat er een mogelijkheid is dat beide spelers de overgang maken naar de Arena. Mislintat heeft namelijk aangegeven op zoek te zijn naar een back-up voor Timber toen iedereen nog in de veronderstelling was dat hij in Amsterdam zou blijven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!