Nieuws

Yilmaz heeft verwachte trainersklus te pakken na veelbesproken breuk met Fortuna

Yilmaz heeft verwachte trainersklus te pakken na veelbesproken breuk met Fortuna

01-07-2023 19:38

Een kleine maand nadat Burak Yilmaz afscheid nam van Fortuna Sittard heeft hij een volgende klus gevonden. De Turk wordt assistent-trainer bij Besiktas.

Dat Yilmaz een carrière in de trainerswereld voor zich zag schoof hij nooit onder stoelen of banken, maar nu is het dan echt zo ver. De 37-jarige voormalig spits wordt bij Besiktas de rechterhand van trainer Senol Günes. 'We wensen Burak Yilmaz veel succes. We denken dat hij van grote waarde zal zijn voor onze club', schrijft de club uit Istanbul op social media.

Het vijfjarenplan van Yilmaz is in het water gevallen. De Turk speelde op 9 april zijn laatste wedstrijd bij Fortuna tegen Ajax, waarna hij met de noorderzon verdween. Op 3 juni kwamen de Limburgers met een verklaring voor diens afwezigheid en de aankondiging van zijn vertrek.

Of Yilmaz nog andere spelers uit de Eredivisie mee gaat nemen naar Turkije wordt de komende maanden een thema. Onder andere Ajax-middenvelder Davy Klaassen en FC Twente-verdediger Joshua Brenet werden in de media al aan Besiktas gelinkt.