Nieuws

Giménez plaatst Mexico-bondscoach in lastig parket: 'Het is heel erg moeilijk'

Giménez plaatst Mexico-bondscoach in lastig parket: 'Het is heel erg moeilijk'

30-06-2023 12:13

Santiago Giménez heeft Mexico-bondscoach Jaime Lozano in een lastige positie gebracht. De oefenmeester ziet dat de spits van Feyenoord verwikkelt is in een hevige concurrentiestrijd met Henry Martín.

Giménez neemt momenteel met Mexico deel aan de Gold Cup, maar mocht het nog niet vanaf de aftrap laten zien. De spits moet het doen met een reserverol achter Martín, die in de nacht van donderdag op vrijdag wist te scoren. Dat gold ook voor Giménez, die als invaller de 3-1 maakte tegen Haïti.

"Jullie vragen mij wie van de twee ik moet kiezen en als ik eerlijk ben: dat is heel erg moeilijk", begint Lozano tijdens de persconferentie na afloop van het tweede Gold Cup-duel. "Het is erg moeilijk, omdat ik hou van wat Santi op jonge leeftijd laat zien op het veld. Ik hou van de manier waarop hij beweegt, hoe hij schiet en scoort."

Dat Giménez tot scoren wist te komen, kan de bondscoach wel bekoren. "Op het einde van de wedstrijd kreeg hij een kans die hij maar op één manier kon verzilveren en hij scoorde", klinkt het. Mexico heeft zich al geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi, maar speelt nog één groepswedstrijd. In de nacht van zondag op maandag wacht Qatar als tegenstander.