De Mos wijst titelfavoriet aan: 'Als ze geen kampioen worden, hebben ze gefaald'

De Mos wijst titelfavoriet aan: 'Als ze geen kampioen worden, hebben ze gefaald'

21 januari - 20:35
Eredivisie 0 Reacties

Voor Aad de Mos blijft Ajax de grote favoriet in de strijd om de titel, ondanks het feit dat PSV voor aanvang van de topper van zondag bovenaan staat in de Eredivisie. De voormalig trainer stelt dat de Eindhovenaren Ajax mogen bedanken voor de huidige koppositie.

"Het zou een enorme miskleun zijn als Ajax geen kampioen wordt", geeft De Mos aan in gesprek met Voetbal International. "PSV heeft de puntjes bij elkaar geharkt, en dat hebben ze goed gedaan, maar het komt vooral door Ajax dat ze nu bovenaan staan."

Eerder dit seizoen won Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena met ruime cijfers van de concurrent uit Eindhoven (5-0). "Na die wedstrijd had niemand meer gerekend op een titelstrijd", aldus De Mos. "Ik dacht zelf ook dat het een gelopen koers was, maar Ajax heeft PSV toch weer in het zadel geholpen. De druk is groot, want als Ajax geen kampioen wordt dan hebben ze gewoon gefaald. In nood staat Ajax er echter altijd wel. Het zou me niet verbazen als ze zondag ook weer een tandje extra kunnen bijschakelen en die wedstrijd naar zich toe trekken."

PSV en Ajax nemen het zondag om 14.30 uur tegen elkaar op in het Philips Stadion.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie