Reactie

RvC-commissaris Van Halst reageert op vermeende interesse van Ajax in Spertysan

RvC-commissaris Van Halst reageert op vermeende interesse van Ajax in Spertysan

17-06-2023 20:38 Laatste update: 20:43

Jan van Halst weet niets van de vermeende interesse van Ajax in Eduard Spertsyan. De Armeen wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Amsterdam, maar de rvc-commissaris laat niet veel los.

De voorbije weken wordt de naam van Spertsyan aan Ajax-gelinkt. De 23-jarige Armeen blonk het afgelopen jaar uit in Rusland en dat zou de Amsterdammers er volgens De Telegraaf toe hebben bewegen om zich te melden bij FC Krasnodar, de club van de middenvelder. Bestuurslid Van Halst weet echter van niets.

"Is dat zo, Spertsyan?", reageert Van Halst verbaasd in de uitzending van Ziggo Sport. Het rvc-lid kent de Armeens international echter wel en gaat vervolgens in op de categorie waarin Ajax zoekt. "Het is een speler die wel eens voorbij komt. De categorie is alleen zo breed. Mochten scouts overtuigd zijn dan komt het pas in de eindfase langs bij de RVC. Dan moeten we controleren hoe het proces gegaan is."

Ajax zal afgelopen vrijdag met veel belangstelling naar de interland tussen Wales en Armenië. Armenië won met 2-4 en Spertsyan gaf één assist. Dat deed hij overigens in clubverband al veertien keer en maakte evenveel goals.