Nieuws

Conte positief na heldenrol Bergwijn: 'Hij brengt iets wat de rest niet heeft'

Conte positief na heldenrol Bergwijn: 'Hij brengt iets wat de rest niet heeft'

20-01-2022 11:43

Steven Bergwijn kan voorlopig zijn geluk niet op. Woensdagavond heeft hij zich weer in de kijker gespeeld bij Tottenham Hotspur als matchwinner. Coach Antonio Conte is niet verbaasd.

Bergwijn bezorgde The Spurs in extremis de overwinning door in de blessuretijd twee keer te scoren tegen Leicester City. Daarvoor keek Tottenham tegen een 2-1 achterstand aan.

Conte sprak na de wedstrijd op de persconferentie. “Het was een geweldige wedstrijd. Het was onverdiend geweest om te verliezen of gelijk te spelen, aangezien we zo veel kansen hebben gecreëerd.”

Over Bergwijn kon Conte louter positief zijn: “Hij is altijd een belangrijke speler voor ons geweest omdat hij iets brengt wat de rest van de spelers niet heeft. Hij is goed in de 1-op-1, hij kan langs een man, zowel als nummer 10 en spits uit de voeten.”

De heldenrol van Bergwijn is momenteel slecht nieuws voor Ajax, dat de aanvaller graag van Tottenham Hotspur wil overnemen na het vertrek van David Neres. De kans dat de Noord-Londense club zomaar akkoord gaat met een transfer is na het optreden van Bergwijn waarschijnlijk afgenomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!