Opinie

Volgens Van Hanegem hoeft Kökçü helemaal niet weg: 'Dat wil je toch ook meemaken?'

Volgens Van Hanegem hoeft Kökçü helemaal niet weg: 'Dat wil je toch ook meemaken?'

11-05-2023 16:55
2

Volgens Willem van Hanegem hoeft het helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn dat Orkun Kökçü komende zomer vertrekt bij Feyenoord. Het Rotterdams clubicoon stelt in de Willem en Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad dat de Turkse aanvoerder ook in de Champions League van de partij moet zijn.

Beide heren bespreken ook wat hét cruciale moment van het aanstaande kampioenschap van Feyenoord was. Volgens Van Hanegem is er niet per se één aan te wijzen. "Het cruciale dit jaar was dat Feyenoord de hele tijd het gevoel had dat ze het konden winnen. Ze speelden wel mindere wedstrijden, maar hadden de hele tijd het gevoel dat ze de wedstrijden zouden winnen."

Dan Kökçü, toch die man die zijn ploeg vele malen bij de hand nam. "Die was in het begin ook niet zo", aldus De Kromme. "Ik zat in het begin vaak te kijken van… weet jij wel dat je veel beter kan spelen?"

De laatste maanden lijkt Kökçü echter helemaal los. Vele insiders denken daarom ook dat hij aanstaande zomer gaat vertrekken. Volgens Van Hanegem is dat helemaal niet nodig. "Als ik hem was zou ik denken, luister, dit is mijn club, ik heb er alles aan gedaan om ze de Champions League in te spelen, dat wil ik toch ook wel meemaken?"

Feyenoord kan aanstaande zondag kampioen worden als het in eigen huis wint van Go Ahead Eagles. Het duel in de Eredivisie begint om 16.45 uur. Een dag later vindt dan de huldiging plaats op de Coolsingel.