Transfernieuws

'Hansen en Ajax uit elkaar: aanvaller kiest voor langdurig contract bij NEC'

'Hansen en Ajax uit elkaar: aanvaller kiest voor langdurig contract bij NEC'

08-05-2023 12:24 Laatste update: 13:25
4

Sontje Hansen verruilt Ajax voor NEC. De twintigjarige aanvaller zet zijn handtekening onder een vierjarig contract in Nijmegen, melden diverse media waaronder Voetbal International en De Telegraaf. De jeugdinternational komt transfervrij over uit de hoofdstad.

Hansen stond lange tijd te boek als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar wist nooit echt door te breken in de hoofdmacht. Al op zijn zeventiende mocht de inmiddels twintigjarige jeugdinternational mee op trainingskamp met Erik ten Hag.

In totaal kwam hij tot slechts twee optredens namens het vlaggenschip van Ajax. Hansen werkte zijn wedstrijden vooral af voor Jong Ajax. In 84 officiële duels wist hij tot nu toe dertien keer het net te vinden en gaf hij dertien keer een assist.

Volgens VI stond de jongeling ook in de belangstelling van zowel FC Augsburg als Standard Luik, maar de voorkeur van Hansen ging uit naar de Eredivisie. Hij zou zich graag in eigen land willen bewijzen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!