Nieuws

VN TV-gids: Eredivisie-voetbal op maandag, Serie A en Manchester United

VN TV-gids: Eredivisie-voetbal op maandag, Serie A en Manchester United

06:30, Vandaag Laatste update: 06:30
3

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws.nl zet de leukste duels op een rijtje én informeert je waar deze te volgen zijn. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje welke wedstrijden er afgewerkt worden voor vandaag.

Excelsior - NEC

Eredivisie op de maandagavond, maar voor zowel Excelsior als NEC staat er veel op het spel. De Rotterdammers zakten door de overwinning van concurrent RKC naar de zestiende plaats en dus staan zij momenteel op play-offs voor degradatie. NEC zag Ajax simpel van FC Volendam winnen en dus is hun opdracht ook makkelijk. Met een overwinning kunnen de Nijmegenaren druk houden op de Amsterdammers, maar met een ander resultaat begint de vijfde plek uit zicht te raken. Het duel start om 20.00 uur en is live te zien op ESPN 1.

Crystal Palace - Manchester United

Chelsea boekte een makkelijke overwinning op West Ham United en daardoor bezet de ploeg van Erik ten Hag nu de zevende plek in de Premier League. Mochten The Red Devils volgend seizoen Europees willen spelen dan moet de ploeg een echte eindsprint gaan inzetten. Het gat naar de Conference League-plek bedraagt twee punten, terwijl plek vijf zes punten van Man United verwijdert is. Crystal Palace is al uitgespeeld en dus zal het een interessante strijd worden op Selhurst Park. De bal begint om 21.00 uur met rollen en is in zijn volledigheid te zien op Viaplay.

Salernitana - Atalanta

Hoewel Atalanta donderdagavond op zoek gaat naar een plek in de finale van de Europa League, staat voor La Dea op maandagavond nog een competitiewedstrijd op het programma. De ploeg reist af naar Salerno voor de confrontatie met Salernitana. Die ploeg is al gedegradeerd, maar voor Atalanta staat er nog iets interessants op het spel. Het gaat naar AS Roma is slechts twee punten, terwijl er zeven punten tussen Atalanta en Bologna zitten. Ook speelde La Dea een stuk minder wedstrijden dan de concurrenten. Plek vier geeft recht op directe kwalificatie naar de Champions League en dus moet Atalanta nog aan de bak. Ziggo Sport Select zal de wedstrijd uitzenden. Het duel begint om 18.00 uur.