Nieuws

VN TV-gids: Barça wil voorschotje op landstitel, krakers in Duitsland en Italië

VN TV-gids: Barça wil voorschotje op landstitel, krakers in Duitsland en Italië

29-04-2023 09:00

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws zet de leukste duels voor je op een rijtje én informeert je waar deze te volgen zijn. Neem daarnaast hier zelf vooral een kijkje voor het gehele programma.

Union Berlin - Bayer Leverkusen

De ogen zijn in de middag vooral gericht op het bomvolle programma in de Bundesliga, waar onder meer de subtopper tussen Union Berlin en Bayer Leverkusen wordt afgewerkt. Union staat op de derde plaats en doet bij een eventuele zege uitstekende zaken in de strijd om plaatsing voor de Champions League. Leverkusen staat zesde, heeft zes punten achterstand op de daarop rechtgevende vierde plaats en wil zich eveneens maar wat graag plaatsen voor het miljardenbal. Bovendien kleurt deze wedstrijd nogal oranje, met de Nederlandse inbreng van Danilho Dekhi en Sheraldo Becker bij Union en Jeremie Frimpong, Mitchel Bakker, Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven bij Leverkusen. Een heerlijke Duitse kraker, waarin veel op het spel staat!

Union Berlin - Bayer Leverkusen volg je om 15.30 uur live op Viaplay.

AS Roma - AC Milan

Kijk je liever naar Italiaans voetbal? Dan is er ook genoeg te beleven op de zaterdag. De kraker tussen AS Roma en AC Milan is er eentje om je vingers bij af te likken. Roma, dat vorige week in de Europa League nog afrekende met Feyenoord, zal er alles aan gaan doen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Datzelfde geldt voor AC Milan. Beide ploegen staan op 56 punten in de Serie A, hebben hetzelfde doelsaldo en bezitten een gezamenlijke vierde plaats. Dé plek die recht geeft op deelname aan het toernooi, waarin Milan over een week het in de halve finales opneemt tegen stadgenoot Internazionale. Wat laten de ploegen van José Mourinho en Stefano Pioli deze keer zien?

AS Roma - AC Milan is om 18.00 uur live te zien op Ziggo Sport Voetbal.

FC Barcelona - Real Betis

Om 21.00 uur kun je schakelen naar een wedstrijd uit de Spaanse competitie, tussen FC Barcelona en Real Betis. Barcelona is koploper van La Liga, heeft een gat van elf punten ten opzichte van nummer twee Real Madrid en kan bij een eventuele zege alvast een voorschotje nemen op de eerste landstitel sinds 2019. Betis staat zesde en hoopt zich in het restant van de competitie definitief te plaatsen voor Europees voetbal, waarin de Champions League zelfs ook nog een optie is. Het Barcelona van Frenkie de Jong en co. wil daar uiteraard een stokje voor steken.

FC Barcelona - Real Betis wordt vanaf 21.00 uur uitgezonden op Ziggo Sport Select.

Benieuwd naar het volledige programma van zaterdag 29 april? Klik dan hier!