Wedstrijdverslag

AC Milan stunt en schakelt titelfavoriet Napoli uit dankzij fantastische solo

AC Milan stunt en schakelt titelfavoriet Napoli uit dankzij fantastische solo

18-04-2023 22:59 Laatste update: 23:27

In een geweldige wedstrijd heeft AC Milan op bezoek bij het schier ongenaakbare SSC Napoli voor een daverende verrassing gezorgd. Na de zege van vorige week hadden de Rossoneri aan een gelijkspel genoeg: 1-1. Daardoor staat AC Milan in de halve finale van de Champions League.

Voorafgaand aan het duel was de opdracht voor de koploper van de Serie A duidelijk: er moest gewonnen worden in eigen huis om de halve finale te bereiken. Gesteund door het fanatieke thuispubliek schoot Napoli uit de startblokken en drukte het AC Milan direct ver terug.

Toch kregen de bezoekers de uitgelezen kans op de openingstreffer. Olivier Giroud mocht aanleggen na een onhandige overtreding van Marío Rui, maar Alex Meret keerde op katachtige wijze zijn inzet. Een bevlieging van Rafael Leão bracht AC Milan, ietwat tegen de verhoudingen in, op slag van rust toch de voorsprong. 

De Portugees begon op eigen helft aan een indrukwekkende solo, dolde de Napoli-verdediging en leverde de bal perfect af op Giroud. Van dichtbij maakte de Fransman zijn eerdere misser goed: 0-1. Daarmee werd de opgave voor de ploeg van Luciano Spalletti alleen nog maar moeilijker. 

Na rust werd de druk verder opgevoerd, maar de Milan-defensie gaf geen krimp. Onder aanvoering van uitblinkers Davide Calabria en Simon Kjaer werd maar weinig weggeven, maar net als in het heenduel groeide Mike Maignan uit tot Man of the Match. 

De Franse doelman - bij de nationale ploeg inmiddels ook de eerste keuze - verrichte de ene na de andere redding. Vlak voor tijd kreeg Napoli dé kans om iets terug te doen in de score, toen de bal opnieuw op de stip ging. Milan-verdediger Fikayo Tomori maakte ongelukkig hands, waardoor sterspeler Kvicha Kvaratskhelia het mocht gaan proberen vanaf elf meter. Maignan ronselde op fantastische wijze de bal uit de hoek.

In de slotfase kreeg Napoli nog een dot van een kans, maar het was wéér Maignan die reddend optrad. Viktor Osimhen scoorde in de allerlaatste minuut, maar tot meer kwam de Serie A-koploper niet. Daardoor kan de focus vol op de Scudetto. AC Milan mag nog steeds blijven dromen van de eerste Champions League-zege sinds 2007.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!