PSV boekt krappe overwinning op dapper spelend FC Volendam en klimt naar plek twee

16-04-2023 16:20 Laatste update: 16:24

PSV heeft op bezoek bij FC Volendam een nipte overwinning uit het vuur gesleept. De ploeg van Ruud van Nistelooij won met 2-3 en klimt daardoor tijdelijk naar de tweede plaats in de Eredivisie.

Het was een open begin in Volendam met kansen over en weer. De ploeg van trainer Wim Jonk zocht regelmatig de aanval, maar kreeg na een half uur spelen toch een tegengoal te verwerken. Luuk de Jong tikte binnen na goed voorbereidend werk van Guus Til en Joey Veerman. Nog voor rust verdubbelde PSV de score, Til knalde heerlijk raak en bracht zo de 0-2 ruststand op het scorebord.

Na rust bracht Xavier Mbuyamba de spanning terug in de wedstrijd. De centrale verdediger kopte knap raak uit een hoekschop: 1-2. Twee minuten na de aansluitingsteffer lag de 1-3 alweer aan de overkant in het net. Wederom was het Til die raak schoot. Daryl Van Mieghem maakte niet veel later nog de 2-3, maar verder kwam het dapper spelende Volendam niet meer en dus klimt PSV naar de tweede plek op de ranglijst. Ajax komt later op de dag nog in actie tegen FC Emmen en kan bij winst de tweede plek weer overnemen van de Eindhovenaren.