Nieuws

Van den Belt verklaart opstootje met Najah: 'Was de hele wedstrijd al een ding'

Van den Belt verklaart opstootje met Najah: 'Was de hele wedstrijd al een ding'

14 april - 22:52

Thomas van den Belt kreeg het na het duel tussen PEC Zwolle en Telstar aan de stok met Anass Najah en kreeg een vinger op zijn wang geduwd. De middenvelder van PEC geeft toe onnodig te hebben geprovoceerd na de wedstrijd, maar dat het tijdens het duel vooral aan Najah zelf lag.

Van den Belt meldde zich na de 2-0 overwinning bij de camera van ESPN. "We waren de hele wedstrijd al een beetje heen en weer. Kort voor tijd gaf hij mij nog een tikkie. Ik liet het een beetje gaan. Op een gegeven moment vroeg ik: moet je m'n shirtje nog hebben? Omdat hij de hele tijd al achter me aanliep. Dat moet ik misschien niet doen. Toen kreeg ik een vinger in m'n oog. Het was misschien een beetje plagen onderling, misschien was het niet nodig. Ik moet eerst naar mezelf kijken."

"Hij was de hele wedstrijd mij aan het provoceren. Op het einde had ik twee keer gescoord en dacht ik: ik vraag het een keertje. Jammer dat het op camera staat", besluit Van den Belt. Telstar-trainer Mike Snoei vond de actie van Najah onnodig. "Hij kan ontzettend slecht tegen zijn verlies. Bij PEC zijn ze sportief en zelfs daar vroegen ze om een kaart, dus ze vonden het echt bloedirritant", besluit de trainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s