Nieuws

Bosz erkent: 'Dan zou je wel gaan praten, maar Ajax heeft nog niet gebeld'

Bosz erkent: 'Dan zou je wel gaan praten, maar Ajax heeft nog niet gebeld'

03-04-2023 20:53 Laatste update: 21:06
1

Peter Bosz heeft FC Twente afgezegd in afwachting op een grotere club. De trainer erkent dat als Ajax aan zou kloppen, dat hij wel in gesprek zou gaan. 

"Ik heb met Twente een gesprek gehad", aldus Bosz bij Rondo. "Daar heb ik geluisterd wat zij willen en van plan zijn. Ik heb gezegd dat het voor mij te vroeg komt. Eigenlijk een paar jaar te vroeg. Maar zeker om in maart al te zeggen: ik ga naar Twente. Dat komt voor mij te vroeg. Dat heb ik ze verteld." Met die beslissing was zijn vrouw niet al te blij. "Ik slaap al een maand op de logeerkamer. Mijn vrouw die woont in Enschede. Die was aardig boos."

Bosz geeft toe dat hij Twente heeft afgezegd in afwachting van een aanbod van een grotere club. "De meeste clubs gaan voor het volgende seizoen, en dan wil ik weer aan de bak, pas eind mei of juni hun beslissingen nemen. Ik heb gezegd dat ik het begrijp dat zij door moeten. Je hoopt dat er een grotere club komt." Of Bosz ook zou wachten als Ajax zou aankloppen? "Als Ajax komt, dan zou je wel gaan praten, maar ik heb met Twente ook gepraat."

Vervolgens krijgt de trainer de vraag of de Amsterdammers al gebeld hebben. Daarop is nee het antwoord. Volgens Bosz staat zijn relatie met Edwin van der Sar een hernieuwde samenwerking bij Ajax niet in de weg. "Ik wilde mijn staf destijds veranderen. Dat heb ik met Edwin al heel vroeg besproken. Hij heeft uiteindelijk aangegeven dat hij dat niet wilde. Ik werkte daar samen met een staf waar ik eigenlijk al vanaf het begin niet samenwerkte. Ik heb al snel aangegeven: van die vier wil ik afscheid nemen. Dat zou Edwin bespreken met de RvC. Toen zei hij dat alleen Hennie Spijkerman vertrok. Toen heb ik gezegd: je weet hoe ik daar tegenaan kijk en ben ik weggegaan. Zijn beslissing was ik het niet mee eens, maar het is niet zo dat ik heb gezegd: Edwin moet weg. Die zijn ondertussen weg."