Nieuws

Ook voedselvergiftiging bij Jong Oranje: Van de Looi maakt opstelling bekend

Ook voedselvergiftiging bij Jong Oranje: Van de Looi maakt opstelling bekend

27-03-2023 14:13

Bondscoach Erwin van de Looi heeft zojuist de opstelling bekendgemaakt van Jong Oranje. De Nederlandse Onder 21-internationals nemen het om 14.00 uur in een vriendschappelijke interland op tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Net als bij het Nederlands elftal kampen ook bij Jong een aantal spelers met een voedselvergiftiging.

De wedstrijd vindt plaats in het Spaanse San Pedro del Pinatar, waar de ploeg op trainingskamp is. Van de Looi voert nogal wat wijzigingen door ten opzichte van de wedstrijd tegen Noorwegen van afgelopen vrijdag (3-0 winst). Zo behouden alleen Shurandy Sambo en Anass Salah-Eddine hun basisplaats. Dat betekent onder meer dat Oranje-afvaller Quilindschy Hartman op de bank begint.

Milan van Ewijk en Bjorn Meijer ontbreken al langer bij Jong Oranje. Zij kwamen beiden niet in actie tegen Noorwegen. Maandag werd bekend dat zij, net als sommige spelers bij het Nederlands elftal, een voedselvergiftiging hebben opgelopen. De KNVB wilde daar in eerste instantie geen ruchtbaarheid aan geven.

Zodoende krijgen meerdere spelers de kans om zich in de kijker te spelen voor het Europees kampioenschap, dat voor Jong Oranje op 21 juni begint. Het toernooi vindt plaats in Roemenië en Georgië. Nederland zit in poule A samen met Portugal, België en het laatstgenoemde gastland.

Opstelling Jong Oranje: Schendelaar; Salah-Eddine, Bakker, Van Hecke, Sambo; Burger, Proper; Van Kaam, Manhoef; Dallinga, Zirkzee.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!