Nieuws

Koeman kent Gibraltar: 'Die nummer 10 kan aardig voetballen'

Koeman "kent" Gibraltar: 'Die nummer 10 kan aardig voetballen'

27-03-2023 07:35

Ronald Koeman neemt het maandag met Oranje op tegen voetbaldwerg Gibraltar, maar wil ook niet aan onderschatting doen. Ds bondscoach weet in ieder geval dat één speler wel voor het nodige gevaar kan zorgen bij de eilandenploeg. 

Koeman spreekt zondag kort op het persmoment over de spelers van Gibraltar, die naast het leven als voetballen een gewone baan hebben. "Ze hebben een nummer 10, die kan aardig voetballen. Ze hebben zelfs Hartman als Nederlander. Misschien moeten we die in de gaten houden", grijnst Koeman.

Oranje staat maandag voor de taak een hoge uitslag bij elkaar te spelen tegen Gibraltar. Na de 4-0 zeperd in Frankrijk is het doelsaldo van Nederland alles behalve goed en dat kan nog wel eens invloed hebben op de stand in de poule. 

Bij Gibraltar staat Niels Hartman voor zijn debuut. De 22-jarige Nederlander kan uitgerekend tegen Oranje zijn eerste minuten maken. "Ik heb geen flauw idee of ik mag debuteren. Dat ligt eraan hoe de wedstrijd zich ontwikkelt en hoe de coach erover denkt. Maar natuurlijk hoop ik erop", liet Hartman al weten tegenover de NOS.