Nieuws

De Ligt en Verbruggen keren terug bij Oranje, verdedigers-duo gaat naar huis

De Ligt en Verbruggen keren terug bij Oranje, verdedigers-duo gaat naar huis

25-03-2023 15:22 Laatste update: 15:26

Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen zijn zaterdag voldoende hersteld van het buikgriepvirus en keren terug bij de selectie van Oranje. Voor Lutsharel Geertruida en Stefan de Vrij komt het duel met Gibraltar (maandag) te vroeg. 

De NOS meldt dat De Ligt en Verbruggen het duel met Gibraltar gaan redden. De verdediger en doelman werden in de nacht van woensdag op donderdag onwel en haakten af voor het duel met Frankrijk. Het thuisaffiche met Gibraltar moet echter geen probleem gaan worden. 

Voor Geertruida en De Vrij komt de (op papier eenvoudige) wedstrijd tegen de voetbaldwerg te vroeg. Geertruida liep ogenschijnlijk een hamstringblessure op tegen Frankrijk. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk, maar de Feyenoord-verdediger kan er zomaar enkele weken tot maanden uitleggen. De Vrij verlaat het Oranjekamp na overleg met bondscoach Ronald Koeman vanwege een op handen zijnde gezinsuitbreiding. 

Voor het treffen met Gibraltar heeft Koeman 23 spelers tot zijn beschikking. Na de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk staat Oranje voorlopig laatste in de poule met Frankrijk, Ierland, Gibraltar en Griekenland.