Nieuws

'Negreira gaf geschenken en etentjes aan scheidsrechters met Barça-geld'

'Negreira gaf geschenken en etentjes aan scheidsrechters met Barça-geld'

22-03-2023 13:05

In Spanje zijn nieuwe onthullingen gebracht over het corruptieschandaal omtrent FC Barcelona en voormalig scheidsrechtersbaas José Maria Enríquez Negreira. Laatstgenoemde zou met donaties van Barcelona onder meer scheidsrechters op geschenken en etentjes hebben getrakteerd.

Het schandaal is inmiddels voldoende aan het licht gebracht: tussen 2001 en 2018 ontving Negreira miljoenen euro's van Barcelona. Negreira stelde onlangs zelf dat hij dit bedrag kreeg bijgeschreven om als analist te dienen, aangezien Barcelona zich benadeeld voelde door de arbitrage in Spanje. De krant El Mundo onthult nu dat Negreira het geld onder meer uitgaf aan geschenken en etentjes richting scheidsrechters.

Volgens de Spaanse krant kocht Negreira de meest uitlopende dingen voor scheidsrechters. Van tickets voor wedstrijden en strandparasols tot wijn, likeur en kaas. Negreira zou ook scheidsrechters hebben meegenomen naar de meest luxueuze visrestaurants. De voormalig scheidsrechterbaas stelt zelf dat men naar hem toekwam en dat in de meeste gevallen de bedragen werden terugbetaald.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!