Nieuws

Scheidsrechtersbaas legt uit waarvoor hij betaald kreeg van FC Barcelona

Scheidsrechtersbaas legt uit waarvoor hij betaald kreeg van FC Barcelona

21-03-2023 22:32
1

Voormalig voorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie José María Enríquez Negreira heeft uitgelegd waarom FC Barcelona hem betaalde. De Catalaanse club is door de openbaar aanklager aangeklaagd wegens corruptie, nadat bekend werd dat Barça 8,4 miljoen euro overmaakte naar Negreira.

De forse betalingen die plaatsvonden tussen 2001 en 2008 zorgen voor verdenkingen van omkoping. "Ik heb wedstrijden bekeken en de club geïnformeerd waarom bepaalde beslissingen werden genomen door de scheidsrechter.", vertelt Negreira. "Barcelona was volgens mij van mening dat ze benadeeld werden en andere teams juist bevoordeeld. Mijn werk was om mijn mening te geven over de arbitrage en technisch advies te geven. Wat Barcelona wilde was dat alles neutraal was rondom de scheidsrechters."

De onderzoekers van de zaak vinden het zeer verdacht dat Negreira precies stopte met werken voor Barça toen hij ook opstapte als voorzitter van de scheidsrechterscommissie. "Dat heeft Barcelona toen besloten. Sterker nog: ik stuurde Bartomeu (de vorige clubpresident, red.) een brief en klaagde over contractbreuk", aldus Negreira, die op de vraag of hij ooit scheidsrechters heeft betaald een simpel antwoord heeft. "Nee."



Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!