Nieuws

Memphis hoopt op verandering onder Koeman: 'Ik ben er altijd eerlijk over geweest'

Memphis hoopt op verandering onder Koeman: 'Ik ben er altijd eerlijk over geweest'

21-03-2023 21:43 Laatste update: 21:46

Memphis Depay hoopt op het EK van 2024 met het Nederlands elftal aan te treden in een systeem met drie spitsen. De Oranje-international heeft zin in de tweede periode onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman, die vrijdag van start gaat met een kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Onder Louis van Gaal speelde het Nederlands elftal met twee aanvallers, maar Koeman lijkt daar verandering in te gaan brengen. "Ik ben er altijd eerlijk over geweest dat dat mijn voorkeur heeft", vertelt Memphis, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Ik voel me een stuk lekkerder in een systeem met drie spitsen. Dan heb je gewoon meer steun dicht in je buurt. Als je met twee spitsen speelt, is dat gewoon lastiger. Je staat meer geïsoleerd, terwijl het ook moeilijker is om dicht bij het doel te komen."

"Daarom zou ik ook zo graag een keer een eindtoernooi spelen in een systeem met drie spitsen", vervolgt de aanvaller. "Ik denk dat dat kan. Uitgaan van eigen kracht, durven. We hebben eerder bewezen dat je ook zo tegen landen zoals Frankrijk en Duitsland kan spelen. We hebben topverdedigers bovendien, dus waarom zouden we daar niet op kunnen vertrouwen?"