Nieuws

Oranje veilt shirts tegen Frankrijk en Gibraltar voor slachtoffers aardbeving

Oranje veilt shirts tegen Frankrijk en Gibraltar voor slachtoffers aardbeving

21-03-2023 17:57

Oranje gaat de gedragen shirts in de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar veilen voor het goede doel. De KNVB maakt bekend dat de opbrengst naar de aardbevingslachtoffers in Turkije zal gaan. 

Alle opbrengsten zullen vanaf Giro 555 bij de slachtoffers in Turkije terecht komen. Oranje speelt vrijdag en volgende week dinsdag de kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar voor het EK in 2024. Via matchwornshirt.com kan worden geboden op de gedragen shirts. 

De KNVB hoopt met de actie een hart onder de riem te steken bij de slachtoffers in Turkije en Syrië. Het dodental wordt in Turkije alleen al op bijna 50.000 geschat na meerdere aardbevingen die het land in februari troffen. In Syrië overleefden bijna 6000 mensen de ramp niet.

Oranje speelt voor het eerst weer onder bondscoach Ronald Koeman, die onlangs de taken van Louis van Gaal overnam. Na de twee interlands in maart volgt de halve finale van de Nations League in juni.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!