Nieuws

Geluk lacht Oranjeklant Weghorst toe: 'Wil bij Koeman onderdeel van Plan A worden'

Geluk lacht Oranjeklant Weghorst toe: 'Wil bij Koeman onderdeel van Plan A worden'

21-03-2023 17:23
2

Wout Weghorst is de afgelopen maanden uitgegroeid van spits in Turkije tot belangrijke schakel in de Premier League. De hardwerkende Nederlander krijgt door het vertrek van Luuk de Jong en Vincent Janssen een nóg grotere kans zich te tonen bij Oranje. 

Weghorst doet het boven verwachting bij Manchester United en kan rekenen op de steun van Erik ten Hag. Bondscoach Ronald Koeman lijkt de spits eveneens in te gaan zetten. Op het WK in Qatar leek Weghorst Oranje nog uit een benarde situatie te halen tegen Argentinië, maar in de strafschoppenserie ging het mis.

"De eerste dagen voelde ik ontzettende teleurstelling", zegt Weghorst tegenover Voetbal International. "Het deed echt pijn. Dan stel je jezelf de vraag: Wat als… Dat heb ik nog steeds weleens. Aan de andere kant was ik op de avond van de uitschakeling ook alweer trots op wat we als team hebben laten zien en wat ik individueel heb kunnen bijdragen. Maar de kwartfinale was niet waarvoor we gekomen waren."

Bij United gaat het uitstekend met Weghorst. De Nederlander speelt vrijwel elke minuut bij The Red Devils. "Het voorgespiegelde beeld was dat er een spits nodig was, eentje die in de filosofie van de trainer past. Anthony Martial deed het heel goed, maar hij was geblesseerd en ze willen alle posities dubbel bezet hebben. Maar in eerste instantie kwam ik niet als de basisspeler die tot nu toe alles heeft gespeeld. De trainer zei wél duidelijk dat ik een basisplek zou kunnen afdwingen."

De spits stelt zelf op meerdere posities te kunnen worden ingezet. "Ik denk dat ik een taakbewuste speler ben, een teamspeler. Een van mijn betere wedstrijden bij United heb ik op 10 gespeeld. Als de bondscoach dat ziet zitten, ben ik daar beschikbaar voor. Maar van nature ben ik natuurlijk een spits."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!