Nieuws

Koeman biedt Blind kans op mijlpaal: 'Krijgt de kans op zijn honderdste interland'

Koeman biedt Blind kans op mijlpaal: 'Krijgt de kans op zijn honderdste interland'

20-03-2023 18:34

Ronald Koeman heeft aangegeven dat hij Daley Blind zijn honderdste interland gunt. Toch was er niet enkel goed nieuws voor de verdediger aangezien de bondscoach aan gaf dat de speler van Bayern München geen vaste waarde meer zal zijn.

Blind staat momenteel op 99 interlands waardoor hij dicht bij het bereiken van een mijlpaal is. Koeman geeft op de persconferentie in Zeist dat hij het de verdediger gunt om zijn honderdste interland te spelen. "Daley Blind heb ik opgeroepen omdat ik vind dat hij de leeftijd heeft om nog bij een EK volgend jaar te zijn", begint Koeman. "Hij krijgt de kans om zijn honderdste interland te spelen, ik vind dat hij dat verdient."

Toch heeft de bondscoach ook minder goed nieuws voor de ervaren back. "Maar ik heb hem ook verteld dat hij niet de eerste optie is op linksback." Koeman wilde niet kwijt wie er wel linksachterin de defensie komt te spelen. De voormalig trainer van FC Barcelona wijt het ontbreken van Stefan de Vrij aan een gebrek aan speeltijd en koppelt dat aan zijn eerdere woorden over Blind. "Op de positie waar hij speelt, is heel veel concurrentie. Dan kijk je meer naar speelminuten dan in andere gevallen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!