Nieuws

'Transfer bij PSV op komst: middenvelder ruilt Eindhoven in voor MLS'

'Transfer bij PSV op komst: middenvelder ruilt Eindhoven in voor MLS'

19-03-2023 09:44 Laatste update: 10:11

Toch nog een uitgaande transfer bij PSV. Richard Ledezma vertrekt van Eindhoven naar New York om op huurbasis aan de slag te gaan bij New York City FC, meldt het Eindhovens Dagblad.

Ledezma kwam dit seizoen pas sporadisch in actie voor PSV waardoor een huurdeal aan de orde kwam. Hoe de overeenkomst er precies uit gaat zien is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk gaat New York City hem tot het einde van het kalenderjaar huren. Het seizoen in de MLS loopt namelijk per volledig jaar. PSV wil enkel meewerken aan een huurdeal als Ledezma zijn contract verlengt om zo nog de transferrechten te behouden. Als alles volgens plan verloop verlengt de Amerikaan zijn contract tot 2025 en steekt hij daarna de oceaan over.

De 22-jarige Ledezma kwam dit seizoen maar weinig in actie voor PSV. De talentvolle middenvelder wordt geteisterd door blessures waardoor een definitieve doorbraak tot nu toe uit bleef. Afgelopen seizoen scheurde Ledezma zijn kruisband af waardoor hij een jaar uit de roulatie was. De Eindhovenaren hebben door dat de Amerikaan als bankzitter geen progressie maakt in zijn ontwikkeling. Hierdoor lijkt een verhuurperiode voor beide partijen een goede oplossing.