Nieuws

Basisplaats voor Luuk de Jong bij geplaagd Barça: ook acht La Masía-spelers

Basisplaats voor Luuk de Jong bij geplaagd Barça: ook acht La Masía-spelers

02-01-2022 20:21

Xavi Hernández moest flink puzzelen om zijn eerste elf namen op papier te krijgen voor het duel met Real Mallorca. Luuk de Jong mag na lange tijd zijn opwachting in de basis maken bij FC Barcelona

Behalve Luuk de Jong verschijnt ook Frenkie de Jong aan de aftrap. Op verder Marc-André ter Stegen na speelt Barcelona met een compleet elftal dat is opgeleid door de club zelf. Xavi moet het op Mallorca stellen zonder Ousmane Dembélé, Gavi, Clément Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba, Alejandro Baldé (corona), Pedri, Ansu Fati, Memphis Depay, Martin Braithwaite, Sergi Roberto, Sergiño Dest (geblesseerd) en Sergio Busquets (geschorst).

Real Mallorca en Barcelona trappen zondagavond om 21.00 uur af. Als de Catalanen winnen, klimmen ze naar de vijfde plek in La Liga. De Champions League-plaatsen zijn dan weer binnen handbereik, al hoeft er geen rekening meer gehouden te worden met de landstitel. Het gat met koploper Real Madrid bedraagt op dit moment achttien punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!