Transfernieuws

Klopp verrast door vertrek van loyale speler: 'Had beide kanten op kunnen gaan'

Klopp verrast door vertrek van loyale speler: 'Had beide kanten op kunnen gaan'

10-03-2023 14:31

Jürgen Klopp reageerde verbaasd op de plotse aankondiging van Roberto Firmino om na dit seizoen bij Liverpool FC te vertrekken. De Duitse oefenmeester koestert geen wrok na het besluit van de Braziliaan en wil een zo mooi mogelijk afscheid geven.

Firmino begon zijn avontuur op Anfield in 2015 en beleefde grote successen met de club, met als hoogtepunten het winnen van de landstitel en de Champions League. De Braziliaan is met de komst van nieuwe aanvallers echter minder vaak nodig bij The Reds en besloot begin maart zijn aflopende contract niet te verlengen.

Klopp blikt vrijdag op een persmoment terug op het besluit van 'Bobby'. "Ik was best verrast, maar niet hard getroffen. Het had beide kanten op kunnen gaan en ik respecteer zijn besluit enorm. Het is volledig normaal dat dit soort dingen gebeuren in de lange tijd dat we elkaar kennen."

De Braziliaan wordt niet altijd gebruikt in de Premier League, maar overlegt dit seizoen alsnog uitstekende statistieken. De spits speelde ongeveer 1000 minuten en wist daarin acht keer te scoren en vier assists te geven.