Nieuws

Ten Hag prijst reactie van zijn ploeg na afstraffing: 'We kunnen dus terugkomen'

Ten Hag prijst reactie van zijn ploeg na afstraffing: 'We kunnen dus terugkomen'

10 maart - 07:00 Laatste update: 07:28

Erik ten Hag is meer dan tevreden met zijn ploeg na de 4-1 thuiszege op Real Betis in de Europa League. Manchester United staat met anderhalf been in de kwartfinale van het toernooi en heeft goed gereageerd op de 7-0 afstraffing op Anfield in het vorige weekend. 

Onder meer Antony en Wout Weghorst wisten te scoren en daarmee is de uitgangspositie van The Red Devils zeer royaal. Ten Hag is tevreden met de reactie van zijn ploeg. "Ik denk dat we erg goed hebben gespeeld, vooral in de tweede helft", zegt de manager tegenover BT Sports. "We werden afgestraft door een foutje, maar verder was het goed. Nu kunnen we ook iets teruggeven aan de fans na wat er zondag is gebeurd."

"Vanaf het begin was de houding van de ploeg goed. We waren goed aan de bal en hadden altijd een vrije man op het middenveld. We creërden veel kansen, dus ik ben tevreden", vervolgt Ten Hag. "Het is goed om te zien hoe we reageren na tegenslag. Dit is al de vijfde of zesde keer dat we dat goed doen. Deze ploeg heeft karakter, dus mijn complimenten."

Bij Weghorst viel een last van zijn schouders na zijn doelpunt, zag ook Ten Hag. "Voor een spits is dat belangrijk. Hij is er zo vaak heel dicht bij geweest en hij creërt zo veel voor ons door ruimtes te maken. Hij verdient het volledig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!