Wedstrijdverslag

Geen bananenschil: Feyenoord weet Groningen in slotfase over de knie te leggen

Geen bananenschil: Feyenoord weet Groningen in slotfase over de knie te leggen

04-03-2023 21:59 Laatste update: 22:01
4

Feyenoord leek zich lang stuk te gaan bijten op FC Groningen, maar in de slotfase scoorden de Rotterdammers tweemaal, waardoor de drie punten toch in De Kuip bleven. Een groot gedeelte van de tweede helft moest Groningen met tien man spelen, wat de ploeg van Dennis van der Ree uiteindelijk tóch opbrak.

Feyenoord begon weifelend aan het duel met Groningen. In de vijfde minuut leek Elvis Manu tot tweemaal toe gevaarlijk te kunnen worden, maar Timon Wellenreuther was al vroeg bij de les. Ronde de twintigste minuut liet Feyenoord via Alireza Jahanbakhsh voor het eerst van zich horen. De Iraniër kreeg de bal voor zijn voeten na slecht uitverdedigen van Radinio Balker, maar de verdediger kon het schot van de aanvaller vervolgens blokken.

De Rotterdammers gingen vervolgens steeds nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Eerst werd David Hancko gevaarlijk na een voorzet van Marcus Pedersen. De inzet van de linkspoot kon net op tijd worden geblokt. Niet veel later kon Mats Wieffer koppen uit een corner, maar zijn inzet zeilde anderhalve meter naast. Vlak voor rust kreeg ook Santiago Gimenez nog een grote kans. De Mexicaan kopte echter recht in de handen van Michael Verrips, waardoor de ploegen met een 0-0 tussenstand gingen rusten.

Na rust ging Feyenoord nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Via Jahanbakhsh werden de Rotterdammers al snel gevaarlijk, maar Verrips kon andermaal pareren. Niet veel later kreeg de Iraniër de bal in het gezicht door Isak Määttä. De Groningen-speler had eerder al een gele kaart gekregen voor tijdrekken en mocht na zijn tweede gele kaart inrukken. 

Feyenoord probeerde met man en macht de openingstreffer te maken. Zo moest Verrips ingrijpen na een gevaarlijk schot van Oussama Idrissi. Onder meer Gimenez en Danilo kregen nog grote kansen op de 1-0, maar hij leek niet te gaan vallen. Uiteindelijk belandde een niet aangeraakte voorzet van Idrissi in het doel en ging Feyenoord er alsnog met de winst vandoor. Ezequiel Bullaude leek in de extra tijd de score zelfs nog te verdubbelen, maar het doelpunt van de Argentijn werd afgekeurd wegens buitenspel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!