Nieuws

Benítez vindt ook dat PSV te veel tegengoals incasseert: 'Willen we uitbannen'

Benítez vindt ook dat PSV te veel tegengoals incasseert: 'Willen we uitbannen'

22-02-2023 22:29

Walter Benítez erkent dat PSV in het huidige seizoen teveel tegendoelpunten incasseert. De Argentijnse doelman werd in de zomer overgenomen van OGC Nice en moet aanstaande donderdag tegen Sevilla een 3-0 achterstand zien goed te maken om de laatste 16 van de Europa League te bereiken. Volgens Benítez oogt het af en toe wat te vermoeid bij de Eindhovenaren.

"Ik ben de achterste man en heb zicht op alles wat er voor me gebeurt. Ik praat met iedereen en probeer zoveel mogelijk van hulp te zijn voor mijn teamgenoten", aldus de Argentijn in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hij vindt ook dat PSV te veel tegendoelpunten krijgt. "We willen dat uitbannen, maar het is nog niet voldoende gelukt."

Benítez noemt een merkwaardig punt als mogelijke oorzaak. "Het lijkt er soms op dat onze spelers wat vermoeid raken, omdat we veel wedstrijden achter elkaar spelen. Desondanks haalden we vorige week in de eerste helft in Spanje een heel goed niveau." Van paniek is er echter absoluut nog geen sprake, zo stelt hij. "Absoluut niet. Ik moet het beste geven in elke wedstrijd en het beste in mezelf omhoog halen."

Er wacht een drukke week voor PSV. Donderdagavond staat de return tegen Sevilla in de tussenronde van de Europa League op het programma, waarna zondag de topper tegen FC Twente wordt afgewerkt. Volgende week woensdag komt ADO Den Haag op bezoek in de kwartfinales van de KNVB beker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!