Nieuws

'Genoeg mogelijkheden' voor Ajax bij Union: 'Resultaten vaak beter in uitduels'

'Genoeg mogelijkheden' voor Ajax bij Union: 'Resultaten vaak beter in uitduels'

22-02-2023 11:14

Ajax heeft volgens Marciano Vink 'genoeg mogelijkheden' om zich te plaatsen voor de achtste finale van de Europa League. De Amsterdammers hopen zich donderdag te ontdoen van FC Union Berlin na het 0-0 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena.

"Het is een beetje een raar fenomeen, maar als je de laatste jaren de resultaten van Ajax in uitwedstrijden bekijkt, dan zijn die vaak nog beter dan in thuiswedstrijden", steekt Vink van wal bij Voetbalpraat van ESPN. "Uit komt er iets meer ruimte. Een thuisploeg wordt altijd iets meer gestuwd door het publiek. Van die ruimte moet Ajax profiteren, want achterin is het toch niet zo heel erg sterk bij Union. Ik zie genoeg mogelijkheden."

Vink benadrukt dat Ajax meer diepte in het spel moet zien te krijgen. "Er moet diepgang vanaf de zijkanten zijn, dus niet zoals in de Johan Cruijff Arena gebeurde. Dat iedereen stilstond en de bal in de voeten wilde hebben. Dan speel je Union in de kaart. Beweging, meer diepte en dan moet het goed komen tegen dit Union. Natuurlijk moet je in de gaten houden dat zij op de counter levensgevaarlijk kunnen zijn, maar het gaat erom dat je je eigen spelletje speelt, met diepte en beweging. Dan geloof ik echt dat een resultaat mogelijk is."

Mario Been trapt op de rem en wijst naar het duel in de Arena. "Natuurlijk is het mogelijk, maar als je sec kijkt naar de wedstrijd van vorige week: daarin schoten ze niet één keer op doel. Dan zie ik Ajax niet één-twee-drie over Union Berlin heen lopen. Union is met name in thuiswedstrijden beresterk. Het scoreverloop zal heel belangrijk worden. Mocht Union gelijk op voorsprong komen, dan kunnen zij hun spelletje spelen."

"Deze zelfde ploeg heeft met 5-0 van Bayer Leverkusen verloren. Deze ondoordringbare, grote ploeg", countert Vink. "Bakker en Frimpong waren de grote mensen in die wedstrijd, dus dat betekent dat er echt wel iets mogelijk is als je de overlap durft te maken en diepte zoekt in het spel. Zij moeten ook scoren, dus zullen ook naar voren moeten komen."