Nieuws

Van Basten onder de indruk van Ajax-speler: 'Vind hem beter dan Antony'

Van Basten onder de indruk van Ajax-speler: 'Vind hem beter dan Antony'

20-02-2023 21:23

Marco van Basten staat flink te kijken van de voetballende kwaliteiten van Mohammed Kudus. Volgens de oud-topspits is de Ghanees een betere speler dan Antony, die afgelopen zomer voor 100 miljoen euro uit Amsterdam vertrok.

Van Basten heeft fraaie woorden over voor de aanvaller van Ajax tijdens de uitzending van Rondo. "Ik vind hem veel beter dan Antony. Ik vind hem echt een betere speler. Het was ook een aardige vrije trap van hem. Ik vind Kudus een betere voetballer, daar kan je prettiger mee samenspelen. Antony had wel acties, maar hij was ook wat warrig. Kudus heeft veel meer een vaste techniek, weet waar hij naartoe gaat..."

Antony heeft dan wel meer snelheid en een meer flitsende actie, maar Kudus heeft volgens San Marco belangrijkere kwaliteiten. "Het gaat er wel om hoe goed en slim je bent. Dat is misschien nog wel belangrijker dan snelheid. Kudus is technischer. Het is veel meer een voetballer. Antony is echt een buitenspeler en dit is een all-rounder."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!