Nieuws

Grim verklaart succes van Becker: 'Als ze dat doen, is hij niet meer te houden'

Grim verklaart succes van Becker: 'Als ze dat doen, is hij niet meer te houden'

16-02-2023 10:44

Sheraldo Becker keert donderdagavond terug bij Ajax in het shirt van Union Berlin. Bij de Amsterdammers speelde de buitenspeler in de jeugd onder Fred Grim. De oud-trainer denkt te weten waarom Becker nu zo succesvol is over de landsgrenzen.

Van zijn negende tot negentiende levensjaar speelde de pijlsnelle aanvaller in de Ajax-jeugd. In de laatste fase van de opleiding speelde hij onder coach Grim, destijds de eindverantwoordelijke van het hoogste beloftenteam van de hoofdstedelingen. "Hij was een jongen die fysiek vlot volwassen was", blikt Grim terug in gesprek met de clubsite van Ajax. "Een grote kerel, supersnel en sterk. Sheraldo had echt talent, maar soms wel wat moeite met voetballen in de kleine ruimte."

Bij Ajax redde Becker het uiteindelijk niet, maar via ADO Den Haag en PEC Zwolle belandde hij bij Bundesliga-sensatie Union Berlin alsnog in de top. Het spelen in verschillende en andere speelstijlen bij deze ploegen is volgens Grim cruciaal geweest voor zijn ontwikkeling. "Het is meer voetballen op de reactie", ziet de 57-jarige oud-voetballer een verschil met Ajax.

"Als je dan spelers hebt die ballen kunnen 'wegsteken' op Becker, dan is hij niet meer te houden. Toch moet je niet vergeten hoe belangrijk de Ajax-opleiding is voor een speler. De dingen die hij in Amsterdam heeft geleerd, heeft hij meegenomen naar zijn andere clubs." Donderdagavond rolt bij het tussenronde-duel in de Europa League de bal om 18.45 uur tussen Ajax en Union Berlin.