Nieuws

Meijer over Tannane: 'Het zit in zijn spel opgesloten, dat hij de grens opzoekt'

Meijer over Tannane: 'Het zit in zijn spel opgesloten, dat hij de grens opzoekt'

13-02-2023 09:10
1

Van boosheid op Oussama Tannane na zijn gele kaart tegen SC Cambuur is geen sprake bij Rogier Meijer. De NEC-trainer reageert bij Studio Voetbal op het veelbesproken ESPN-interview van de spelmaker direct na afloop van het duel.

Tannane ging op de voet van Alex Bangura staan, waarna hij een gele kaart kreeg. Volgens de hoofdrolspeler zelf werd hem de kaart aangenaaid door zijn directe tegenstander. "Nee, ik ben niet boos op hem geworden om deze overtreding", zegt Meijer bij het praatprogramma.

Door zijn vijfde gele kaart van het seizoen is Tannane geschorst. De kritiek op het enfant terrible na zijn eerdere rode prent tegen Vitesse is wat betreft de NEC-coach onterecht. "Die rode kaart is al genoeg besproken en daar hebben we het over gehad. Oussama is een speler die altijd met vuur speelt, letterlijk en figuurlijk."

Dat 'vuur' eruit halen, is Meijer niet van plan. "Het is een aanjager voor ons, bijvoorbeeld als we de bal niet hebben. Ik denk niet dat we dat eruit gaan krijgen, dat moeten we ook niet willen. je probeert dat hij niet in die situatie komt. Het zit in zijn spel opgesloten, dat hij de duels opzoekt en de grens opzoekt."

In het interview met ESPN zei de hoofdrolspeler 'klaar te zijn' met de arbitrage na de in zijn ogen onterechte gele kaart. "Als scheidsrechter mag je niet naar het verleden kijken, maar kijk je naar wat er op het veld gebeurt. Daarin wordt er niet altijd fair opgetreden tegen Oussama. Ik snap wel dat hij in de emotie van de wedstrijd dat verkondigt."