Van Bommel dankt Kerk en wint topper van koploper Genk met Antwerp

12-02-2023 15:56

Het eerste doelpunt van Gyrano Kerk voor Royal Antwerp FC is direct een extreem waardevolle gebleken. Dankzij de goal van de Nederlander won de ploeg van Mark van Bommel op bezoek bij koploper KRC Genk met minimale cijfers: 0-1.

Nadat beide ploegen met de brilstand de kleedkamers bij rust hadden opgezocht, was het twaalf minuten na rust raak voor Antwerp. Een lange bal werd hopeloos verkeerd ingeschat door Genk-verdediger Gerardo Arteaga, waardoor Kerk vrij voor de keeper verscheen. De voormalig spits van onder meer FC Utrecht schoot overtuigend raak.

In de slotfase leek de thuisploeg nog langszij te komen, maar een kopbal van Bryan Heynen spatte uiteen op de lat. Calvin Stengs ontbrak bij Antwerp wegens een schorsing, waar Van Bommel Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen vanaf het begin opstelde tegen Genk. De driepunter tegen de koploper is een welkom opsteker voor het Nederlands getinte Antwerp: voor het eerst sinds 22 januari werd er weer eens gewonnen. The Great Old staat derde.