Nieuws

Labyad sneert naar Ajax: 'Nette clubs geven mogelijkheid te kunnen revalideren'

Labyad sneert naar Ajax: 'Nette clubs geven mogelijkheid te kunnen revalideren'

06-02-2023 15:01

Zakaria Labyad is teleurgesteld in Ajax. De Marokkaanse middenvelder hoopte op een financiële tegemoetkoming van de Amsterdammers, maar werd niet in het gelijk gesteld door de arbitragecommissie.

Labyad raakte afgelopen april geblesseerd aan zijn knie, waar hij op financieel gebied het nodige aan kwijt is geraakt. De middenvelder werd daar niet bij geholpen door Ajax, wat ook niet meer gaat gebeuren. "Het betalen van de operatie- en revalidatiekosten, die mijn verzekering niet vergoedt, is volgens mij het minste wat je van een werkgever mag verwachten. Maar voor voetbalclubs geldt dat kennelijk niet", klinkt het in het Algemeen Dagblad.

"Ik voel me aan de kant gezet door Ajax en vind dat met name de huidige technische leiding (Van der Sar, Hamstra en Huntelaar, red.) slecht met mijn situatie omgegaan is", vervolgt Labyad, die zich in de steek gelaten voelt door de regerend landskampioen. "Nette, warme clubs stellen spelers in dit soort gevallen in de gelegenheid om nog een jaar te blijven en op kosten van de club te kunnen revalideren, maar dit Ajax gaat daar anders mee om. Ze vonden dat ik het na mijn contract zelf maar moest uitzoeken."

Momenteel revalideert Labyad van zijn blessure bij FC Utrecht, de club waar hij zich thuis voelt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!