Wedstrijdverslag

Kane als nieuwe clubtopscorer goud waard voor Tottenham in zege op Manchester City

Kane als nieuwe clubtopscorer goud waard voor Tottenham in zege op Manchester City

05-02-2023 19:23

Tottenham Hotspur heeft in eigen huis afgerekend met Manchester City. In Londen won de ploeg van Antonio Conte met 1-0 van de The Citizens, die zodoende dure punten verliezen in de strijd om de titel. Harry Kane was trefzeker en verbrak daarmee een bijzonder clubrecord.

Tottenham kwam na een kwartier op voorsprong. Na goed doordekken van Pierre-Emile Højbjerg belandde de bal voor de voeten van de scherpe Kane. Hij schoot de openingstreffer tegen de touwen en schreef daarmee geschiedenis. Met 267 doelpunten is de spits nu de topscorer aller tijden van Tottenham Hotspur. Bovendien was het zijn 200ste in de Premier League.

Kevin de Bruyne was om tactische redenen op de reservebank geplaatst door Pep Guardiola. De Belg moest toezien hoe zijn ploeg het een uur lang niet voor elkaar kreeg om de defensie van de Spurs serieus onder vuur te nemen en kwam er uiteindelijk in voor Riyad Mahrez.

In een leuke slotfase kregen zowel Tottenham als City de benodigde kansen. Eric Dier voorkwam met een fantastisch blok de gelijkmaker. Even later schoot Julian Álvarez na een mooie pass van De Bruyne de bal net langs de verre bovenhoek. Kane was tenslotte nog dichtbij een verdubbeling van de voorsprong, maar stuitte op doelman Ederson. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Cristian Romero zijn tweede gele kaart wegens het neerhalen van Jack Grealish, waardoor Tottenham met tien man verder moest. Nathan Aké speelde de negentig minuten mee bij de bezoekers.

Zodoende blijven de Spurs stevig op de vijfde plaats in de ranglijst staan en zien ze het gat met nummer twee Manchester City worden verkleind tot slechts zes punten. Arsenal kan komende week optimaal profiteren van de misstap van The Citizens. Zij kunnen het gat met hun directe achtervolger vergroten tot acht punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!