Nieuws

Cambuur ondergaat metamorfose richting Ajax: 'Werken met verschillende scenario's'

Cambuur ondergaat metamorfose richting Ajax: 'Werken met verschillende scenario's'

03-02-2023 23:51

SC Cambuur verkeert in degradatienood en staat aankomende zondag in eigen huis tegenover Ajax. De Friese club verwelkomde in de afgelopen transferperiode de nodige versterkingen en dus is trainer Sjors Ultee hoopvol op een resultaat tegen de Amsterdammers.

"Het is wel de regerend kampioen die we tegenover ons krijgen. Ajax mag dan wel in een lastige fase zitten, ze hebben nog steeds ongelofelijk veel individuele kwaliteit. Dat we af en toe in fases achteruit gedrukt zullen worden en/of iets minder de bal hebben, is dan ook logisch. Daar moeten we niet van in de war raken en de kansen die er zeker ook liggen benutten", aldus Ultee richting de clubmedia.

Cambuur haalde met Mimoun Mahi, Ben Rienstra, Navarone Foor en Bjørn Johnsen kwaliteit en ervaring in huis. De trainer is er blij mee. "Je ziet direct hoe volwassen en vast ze zijn. Dat kunnen we goed gebruiken en daarnaast gaat het algehele niveau op de training ook direct omhoog. De nieuwe jongens kunnen zondag in principe ook spelen, al zal dat in de meeste gevallen eerst een gedeelte van de wedstrijd zijn."

Ultee stelt daarmee meerdere opties te hebben. "In het geval van het duel van zondag werken we met verschillende scenario's en het is voor ons vooral zaak om er zoveel energie en arbeid in te stoppen dat we na een uur nog in de wedstrijd zitten. Dan kunnen we met gerichte wissels wellicht nog iets forceren voor een resultaat."

SC Cambuur - Ajax begint aanstaande zondag om 12.15 uur. De Leeuwardenaren hebben evenveel punten, maar een net iets beter doelsaldo dan hekkensluiter FC Groningen. Ajax staat vierde, op vijf punten achter koploper Feyenoord.