Nieuws

Van Nistelrooij was bang voor vertrek Sangaré: 'Verbaasd dat er niemand kwam'

Van Nistelrooij was bang voor vertrek Sangaré: 'Verbaasd dat er niemand kwam'

03-02-2023 14:33 Laatste update: 14:45

Ruud van Nistelrooij was bang voor een vertrek van Ibrahim Sangaré. De trainer van de Eindhovenaren had niet raar opgekeken als een club nog met een zak geld was gekomen voor de middenvelder.

Cody Gakpo en Noni Madueke verlieten afgelopen transferwindow PSV. Voor de aanvallers kregen de Eindhovenaren een grote som geld. Van Nistelrooij was bang dat Sangaré de volgende was die de club in de winter ging verlaten. "Ik verbaas me erover dat er niemand kwam, dat er niet iemand nog even snel tussendoor kwam met een hele grote zak geld", begon Van Nistelrooij op de persconferentie. "Ik ben daar heel blij mee, maar ik dacht lange tijd: die club komt vast nog om het hoekje." Vlak voor de jaarwisseling speelde PSV een oefenwedstrijd tegen AC Milan. "Dat vond ik zijn beste wedstrijd tot nu toe. Ik dacht: als ze opletten, halen ze hem zo op. Dat was indrukwekkend." 

Volgens de trainer is het een klein wonder dat Sangaré nog in Eindhoven speelt. "Hij heeft het hier goed naar zijn zin, ontwikkelt zich goed en wil hier de stappen maken. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Met zijn kwaliteiten weet je het nooit, maar gelukkig bleef dat belletje van een andere club uit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!