Nieuws

Kökçü in de war na besluit Lindhout: 'Weet dan niet waar de grens ligt'

Kökçü in de war na besluit Lindhout: 'Weet dan niet waar de grens ligt'

29-01-2023 14:48 Laatste update: 14:49

Orkun Kökçü neemt genoegen met een gelijkspel op bezoek bij FC Twente. De middenvelder van Feyenoord erkent dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren in Enschede.

Kökçü verscheen na afloop bij de camera van ESPN om de wedstrijd te analyseren. Feyenoord kwam in de eerste helft op voorsprong, maar kreeg in het tweede bedrijf de tegentreffer van Joshua Brenet te verwerken. "De wedstrijd was lastig, omdat beide ploegen elkaar hoog onder druk wilden zetten", begint de middenvelder. "Voetballend zag het er daardoor niet altijd even goed uit. We kwamen voor, maar in de tweede helft was het eigenlijk tegenhouden. Ik denk dat we daarna grote kansen creëren. Het is jammer dat we de winnende niet konden maken. Als je het zo bekijkt dan is 1-1 wel een terechte uitslag."

De spelers van Feyenoord voelden zich tekortgedaan nadat de handsbal van Robin Pröpper in de slotfase niet werd bestraft. Ook Kökçü vond het besluit van de arbiter merkwaardig. "Je zag overduidelijk dat de bal werd geraakt door zijn hand, maar de scheidsrechter gaf aan dat hij werd geduwd in zijn rug. Ik moet zeggen: de scheidsrechter fluit voor sommige momenten wel, terwijl het heel licht is, en sommige momenten wordt iemand vol in zijn rug geduwd en dan is het niks. Ik begrijp dan niet waar de lijn is", besluit Kökçü.