Opinie

Schmidt ontplofte na misser Vertessen: 'Hij ging he-le-maal uit zijn plaat'

Schmidt ontplofte na misser Vertessen: 'Hij ging he-le-maal uit zijn plaat'

23-12-2021 21:37

Roger Schmidt ontplofte tijdens de wedstrijd RKC Waalwijk-PSV van zondagmiddag, vertelt de toen in Waalwijk aanwezige ESPN-analist Marciano Vink. De Duitse trainer zag Yorbe Vertessen een opgelegde kans missen, terwijl ploeggenoot Carlos Vinícius voor open doel stond.

Hoewel Vertessen uiteindelijk de man van de wedstrijd werd met twee goals en één assist, werd hij vanwege die actie bekritiseerd door Schmidt. "Ik zat in het stadion en Roger Schmidt ging he-le-maal uit zijn plaat", aldus Vink vier dagen na dato in de ESPN-studio. "Ik heb wel vaker in het stadion gezeten, maar ik heb hem nog nooit zo hard horen schreeuwen."

De analyticus vraagt zich af hoe Vertessen zal reageren op deze uitbarsting van Schmidt. "Als jouw trainer, degene die je bepaalt of je wel of niet speelt, voor iedereen hoorbaar zó boos op jou wordt. Dan is er toch een momentje in je achterhoofd als je de volgende keer alleen op de keeper af gaat."

De Belg speelde donderdag 75 minuten mee bij PSV, dat met 2-0 won van Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren mogen zich hierdoor winterkampioen van de Eredivisie noemen.