Wedstrijdverslag

PSV doet zijn plicht tegen Go Ahead, passeert Ajax weer en is winterkampioen

PSV doet zijn plicht tegen Go Ahead, passeert Ajax weer en is winterkampioen

23-12-2021 21:16

PSV sluit het Eredivisie-jaar 2021 af als nummer één van Nederland. De laatste opdracht van het jaar werd tegen Go Ahead Eagles succesvol afgerond: de ploeg van Roger Schmidt won met 2-0 van de promovendus, springt weer over Ajax heen en is de Herbstmeister van de Eredivisie.

De Eindhovenaren wilden direct zakendoen en slaagden daar ook in. Philipp Mwene schoot vanuit de tweede lijn in en benutte direct de eerste halve kans voor PSV: de bekeken inzet viel buiten het bereik van Warner Hahn en de 1-0 was een feit. Het uitvallen van André Ramalho én het niet benutten van de aardige kansen die het kreeg waren de smetjes op een verder vlekkeloze eerste helft voor PSV. Mario Götze, Cody Gakpo, Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen roken aan de 2-0, maar wisten Hahn niet te passeren.

In de loop van de tweede helft moest Go Ahead met zijn tienen verder. Joris Kramer haalde de doorgebroken Vertessen onderuit en arbiter Dennis Higler trok op aanraden van de VAR een rode kaart. Curieus genoeg begonnen de gasten toen net iets beter in de wedstrijd te komen en waren ze zelfs een paar keer in de buurt van de gelijkmaker. Iñigo Córdoba en Luuk Brouwers misten in kansrijke positie en Joël Drommel reageerde attent op een inzet van Philippe Rommens.

PSV kon de wedstrijd echter alsnog zorgeloos uitspelen, na goed doorzetten van de ingevallen Maximiliano Romero. De Argentijn zette Bas Kuipers opzij en bood Gakpo de 2-0 op een presenteerblaadje aan. PSV komt hierdoor weer één punt boven Ajax, dat op 23 januari naar Eindhoven komt. De Eindhovenaren hervatten de competitie tegen FC Groningen. Go Ahead blijft elfde en mag nu toewerken naar de volgende klus tegen RKC Waalwijk, na de jaarwisseling.