Nieuws

Schreuder vindt afloop Ihattaren doodzonde: 'Hij zou onze volgende Ziyech worden'

Schreuder vindt afloop Ihattaren doodzonde: 'Hij zou onze volgende Ziyech worden'

20-01-2023 18:19

Alfred Schreuder blijft het zonde vinden dat de carrière van Mohamed Ihattarren op een dood spoor is beland. De trainer van Ajax zag de aanvallende middenvelder als de volgende Hakim Ziyech van Ajax.

Schreuder spreekt nog een keer zijn teleurstelling uit over hoe dingen zijn geëindigd met Ihattaren. Ajax huurde de speler van Juventus, maar besloot de koopoptie niet te lichten. "We hebben er bij Ajax alles aan gedaan om hem te laten slagen, maar het lukte ook ons niet om bij hem de knop om te zetten", stelt Schreuder, geciteerd door De Telegraaf. "Mo kon zich niet volledig focussen op het voetbal en het leven als een prof. Hij kwam niet opdagen op trainingen en dan houdt het een keer op. Ik ben bij hem thuis geweest en toen dacht ik hem te hebben. Helaas liep het anders."

Na een mislukt avontuur bij PSV moest Ajax er ook aan toegeven en werd de samenwerking met Ihattaren verbroken. "Daar ben ik best teleurgesteld over. Hopelijk valt het kwartje ooit eens, want hij kan zo verschrikkelijk goed voetballen. Hij is gewoon een innemende jongen. Alleen is dat onvoldoende om te slagen in het topvoetbal", besluit Schreuder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!