Reactie

'Mix van emoties' bij Van Nistelrooij door Madueke-vertrek: 'Was geen weg terug'

'Mix van emoties' bij Van Nistelrooij door Madueke-vertrek: 'Was geen weg terug'

20-01-2023 12:48
1

Ruud van Nistelrooij kijkt met gemengde gevoelens naar de verkoop van Noni Madueke bij PSV. De trainer van de Eindhovenaren moet na Cody Gakpo opnieuw afscheid nemen van één van zijn beste spelers, maar ziet ook het financiële belang van de club in.

De deal is nog niet wereldkundig gemaakt, maar binnen enkele uren mag Madueke zich naar alle waarschijnlijkheid speler van Chelsea gaan noemen. De transfer raakte donderdag in een stroomversnelling aangezien The Blues het bod op de Brit aanzienlijk hebben verhoogd. PSV ging akkoord, maar heeft het Van Nistelrooij sportief gezien nu wel een stuk moeilijker gemaakt.

"Het is een mix van emoties", begint Van Nistelrooij op de persconferentie, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Wij verliezen door zijn vertrek (Madueke, red.) een goede speler. Er was geen weg terug en er stond een stevige financiële compensatie tegenover. Ik kan me inleven in het belang van de club", aldus de hoofdtrainer.

Volgens de trainer van de Eindhovenaren had Madueke zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Londen. "Ook door de persoonlijke situatie, maar dat is aan hem om daarover te vertellen. Gezien de omstandigheden en de financiële compensatie hebben we besloten om over te gaan tot een verkoop", besluit hij.

Zonder Madueke treedt PSV zaterdag weer aan in de Eredivisie. Het Vitesse van Phillip Cocu komt naar Eindhoven. Het duel begint om 20.00.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!