Nieuws

Advocaat ziet tekortkoming bij Ajacied: 'Hij kan niet opbouwen als linksback'

Advocaat ziet tekortkoming bij Ajacied: 'Hij kan niet opbouwen als linksback'

17-01-2023 10:10 Laatste update: 10:12

Wesley Sneijder en Dick Advocaat zijn nog niet onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van Calvin Bassey. Het tweetal begrijpt niet waarom Ajax een godsvermogen heeft betaald voor de verdediger.

Hoofdtrainer Alfred Schreuder is er nog niet over uit wat de beste positie is voor Bassey. Afgelopen zaterdag speelde de Nigeriaans international tegen FC Twente (0-0) op de linksbackpositie, terwijl hij tegen FC Den Bosch (0-2) in het hart van de verdediging stond. "Ik hoorde dat hij en Schreuder iets tegen elkaar hebben", zegt Andy van der Meijde bij Veronica Offside. Advocaat zou Bassey ook niet opstellen als linksback. "Je haalt hem voor 23 miljoen euro..."

"Dan zal je toch wel lang genoeg gescout hebben om te weten dat hij kan opbouwen", vervolgt de ADO-trainer. "Dat kan hij niet, sowieso niet als linksback." Sneijder deelt deze mening van Advocaat. "Ik heb hem van de week live gezien... Hij kan echt niet opbouwen. Dat gaat hij ook niet leren", zegt de recordinternational van het Nederlands elftal stellig.