Nieuws

Cambuur baalt na bekerblamage tegen amateurs: 'Hoop dat de gifbeker nu leeg is'

Cambuur baalt na bekerblamage tegen amateurs: 'Hoop dat de gifbeker nu leeg is'

12-01-2023 06:43 Laatste update: 06:43

Amateurploeg De Treffers verraste woensdagavond vriend en vijand door SC Cambuur Leeuwarden te verslaan. Trainer Sjors Ultee hoopt dat de gifbeker leeg is.

"Toen ik hier tekende wist ik dat de gifbeker al een tijdje op tafel stond", aldus Ultee tegenover ESPN. "De ploeg heeft het moeilijk gehad, dan weet je dat je voor een moeilijk avontuur kiest en het doorbreken daarvan is niet zomaar gebeurd. Je kunt van alles bedenken over tactiek en opstelling, maar uiteindelijk gaat het ook over het doorbreken van een cyclus."

"Dat zag je ook tegen FC Volendam, waarin we de wedstrijd in anderhalve minuut weggaven. Nu begonnen we prima, speelden we goed en was de concentratie goed, zag ik geen onderschatting, maar gaven we één voorzet weg die binnenvalt. Dat is lastig voor mij, maar zeker voor de groep die al langer uit de gifbeker moet drinken", gaat Ultee verder.

Cambuur bungelt in de Eredivisie in de onderste regionen, dus lang kunnen de Friezen niet stilstaan bij deze bekerblamage. "Ik hoop dat de gifbeker nu leeg is."