Reactie

Van Nistelrooij blij na wedstrijd met 'twee gezichten': 'De concurrentie is er'

Van Nistelrooij blij na wedstrijd met 'twee gezichten': 'De concurrentie is er'

10-01-2023 23:59

Ruud van Nistelrooij is na afloop van de 1-2 zege op Sparta een opgelucht mens. De PSV-trainer rept over een wedstrijd met 'twee gezichten' en is blij met de onderlinge concurrentie binnen de selectie.

Dankzij een curieus doelpunt kwam Sparta vanuit het niets terug tot 1-2 in de 61ste minuut. Doelman Joël Drommel ging bij een voorzet flink de fout in, waarna Arno Verschueren eenvoudig kon scoren. "Ik ben blij dat we hebben gewonnen en een ronde verder zijn", reageert Van Nistelrooij bij ESPN. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. We maken onszelf het moeilijk door een communicatiefout tussen Joël (Drommel, red.) en Jarred (Branthwaite, red.). Dan wordt het 1-2 en kan alles nog gebeuren. Drommel redt ons nog met een wereldredding en heeft zich goed herpakt."

Bij het ingaan van de theepauze waren de Eindhovenaren heer en meester. Toch was de oud-topspits niet gerust op een goede afloop. "Het is niet gespeeld als het 0-2 is. Dat heeft ook met Sparta te maken. Er kan zomaar iets gebeuren dat je een tegengoal krijgt. We zakten te veel terug in de tweede helft. Wij hebben het Sparta onmogelijk gemaakt te voetballen in de eerste helft."

Tot slot krijgt Van Nistelrooij van ESPN de vraag of hij zijn ideale elf al gevonden heeft. "Ik heb natuurlijk een elftal in mijn hoofd, hoe je wil spelen met de spelers die je hebt. Dan ga je ook kijken naar vorm en de tegenstanders. Met deze selectie kun je heel veel kanten op. Je ziet dat de concurrentie er is. Jongens die afgelopen zaterdag niet hebben gespeeld, komen erin en doen het heel goed. Je verscherpt zo de concurrentie en dat iedereen voor zijn plekje vecht."