Nieuws

Xavi tevreden na voetbalgevecht en koppositie: 'Het zijn drie gouden punten'

Xavi tevreden na voetbalgevecht en koppositie: 'Het zijn drie gouden punten'

09-01-2023 06:59

Trainer Xavi Hernández is over zijn ploeg te spreken na de krappe overwinning op Atlético Madrid. FC Barcelona had aan één treffer genoeg, pakte drie punten en is nu alleenstaand koploper in de Primera División.

Xavi sprak na het duel met Spaanse media over het voetbalgevecht, waarin Ferran Torres en Savic nog in de slotseconde rood kregen voor een worstelpartij. "Het zijn drie gouden punten. We hebben de kans gegrepen. Tegen Espanyol verdienden we meer dan het gelijkspel en nu pakten we zonder zo goed te spelen wel de punten. Het is een overwinning die ons vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen. We zitten aan tafel als titelkandidaat", beseft Xavi zich. "Met de verandering van het systeem op het middenveld hadden we een overwicht en zo kwam het doelpunt van Ousmane Dembélé tot stand."

Franck Kessié viel in voor Frenkie de Jong en mag op complimenten rekenen van Xavi. "Een onderdeel van zijn spel is dat hij nooit moe wordt. Hij is heel sterk, hij wint de duels en hij is nauwkeurig aan de bal. Met hem en Ferran kwamen we weer op de helft van de tegenstander en dat is heel belangrijk", besluit Xavi.