Nieuws

Bergwijn en Berghuis afwezig bij Ajax, basisplaats voor Conceição in Nijmegen

Bergwijn en Berghuis afwezig bij Ajax, basisplaats voor Conceição in Nijmegen

08-01-2023 13:25 Laatste update: 13:39

Steven Bergwijn en Steven Berghuis ontbreken bij Ajax voor de wedstrijd tegen NEC Nijmegen. Francisco Conceição start daarom in de basis bij Ajax.

Berghuis was deze week een vraagteken voor de wedstrijd tegen NEC. De aanvallende middenvelder was ziek en kon daarom niet meetrainen. Berghuis blijkt niet op tijd fit te zijn en mist daarom de confrontatie met NEC. Waarom Bergwijn afwezig is, is nog onduidelijk. Mede door zijn afwezigheid begint Conceição in de basis samen met Brian Brobbey en Dušan Tadić. WK-uitblinker Mohamed Kudus begint op de bank.

Ook verrassend is de afwezigheid van Owen Wijndal. De back begint op de bank voor de Amsterdammers. Als linksachter lijkt Devyne Rensch in de basis te beginnen. Jorge Sánchez zal aan de rechter kant starten. Op doel kiest trainer Alfred Schreuder  nog voor Remko Pasveer. Aanwinst Geronimo Rulli zal op de bank starten.

Opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Rensch; Taylor, Álvarez, Klaassen; Conceição, Brobbey, Tadic.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!