Nieuws

Schreuder: 'Brobbey heeft gezegd dat hij er 23 gaat maken, dus hij is goed op weg'

Schreuder: 'Brobbey heeft gezegd dat hij er 23 gaat maken, dus hij is goed op weg'

07-01-2023 10:55

De tweede seizoenshelft gaat bijna van start voor Ajax, maar trainer Alfred Schreuder weet nog niet wie de eerste spits zal worden. Voor de oefenmeester zijn Mohammed Kudus en Brian Brobbey allebei opties voor de wedstrijd tegen NEC van aanstaande zondag.

In de eerste seizoenshelft mochten beide aanvallers even vaak starten aan een duel. Schreuder weet nog niet of dat in de tweede helft van het seizoen ook zo zal zijn. "De wedstrijden dat Kudus in de spits heeft gespeeld, heeft hij het over het algemeen heel goed gedaan", vertelt de Ajax-trainer op de persconferentie. "Bryan heeft zich ook goed ontwikkeld. Hij heeft volgens mij al acht goals gemaakt, tegen mij heeft hij gezegd dat hij er 23 gaat maken, dus hij is goed op weg. Dat is wel mooi om te zien, vind ik."

"Brian kan in potentie dé spits van Ajax worden", vervolgt Schreuder. "Dat heeft hij nu ook laten zien. Die jongen moet steeds meer gaan voetballen. Ik vind dat hij nu een uitstekende voorbereiding heeft gedraaid, met het trainingskamp erbij en de trainingen van de afgelopen weken. Ook fysiek maakt Bryan stappen. Hij moet in zichzelf blijven investeren. Daar horen natuurlijk ook wedstrijdminuten bij. Maar we hebben ook geleerd dat we daar goed in moeten doseren."