Nieuws

Son hekelt masker: 'Ik kan de bal niet zien, maar mijn ouders maken zich zorgen'

Son hekelt masker: 'Ik kan de bal niet zien, maar mijn ouders maken zich zorgen'

06-01-2023 19:37

Heung-min Son liep begin november van vorig jaar een oogfractuur op en speelt sindsdien met een gezichtsmasker. De Zuid-Koreaanse aanvaller heeft veel last van het masker tijdens wedstrijden, maar wil zijn ouders niet extra bezorgd maken door het masker af te doen.

Son zit de laatste tijd enigszins in een vormdip en dat kan te maken hebben met het masker. De Zuid-Koreaan gooide in het duel met Aston Villa het masker al gefrustreerd over de zijlijn na een duel om de bal te verliezen. "Ik was tegen Villa ontzettend gefrustreerd omdat ik de bal kreeg en hem even niet meer kon zien door het masker. Ik was gewoon kwaad", stelt Son tegenover de Evening Standard. "Mijn zicht is prima, maar soms kan ik de bal niet zien."

"Als ik alleen zou zijn, zou ik absoluut zonder het masker spelen", vervolgt Son. "Maar mijn ouders, familie en vrienden zijn allemaal bezorgd. Het risico bestaat altijd dat ik nog een keer geraakt word. Mijn ouders zeiden niet dat ik het masker op moest houden, maar tijdens het diner vroegen ze wel: um, wat gebeurde er met het masker?", besluit Son.